Ziua Şcolii Generale „Ion Minulescu” – o explozie de energie şi talent

82

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost una efervescentă pentru copii, părinți, dascăli și parteneri, deopotrivă. Sărbătorind Zilele Școlii, aflate la cea de-a XIII-a ediție, în sala de festivități s-au desfășurat, pe parcursul a două zile, spectacole deosebite, prin care toți cei implicați au avut posibilitatea manifestării talentelor și a exprimării artistice sau a dezvoltării creativității.
Recrearea atmosferei nostalgice a târgului piteștean de odinioară, așa cum îl prezenta Ion Minulescu în romanul ”Corigent la limba română” și evocarea patronului spiritual prin interpretări de excepție ale dascălilor-actori și interpreți, alături de părinți și copii, au sporit ineditul și originalitatea spectacolului.
Cea de-a doua zi a fost dominată de atmosfera sărbătorii, înlănțuindu-se bucuria, talentul, energia, recunoașterea valorilor și menținerea spiritului specific școlii minulesciene: de la corul școlii, dansurile ambițioaselor majorete sau ale micilor dansatori tradiționali, coregrafiile pe ritmuri latine sau moderne și până la interpretările muzicale sau punerea în scenă a pieselor de teatru. Și de această data sala a fost plină de spectatori, iar prestațiile momentelor, costumele atent alese și dăruirea celor implicați au lăsat să iasă la iveală munca unei echipe bine închegate.
Meritul acestor spectacole se datorează cadrelor didactice implicate: Călinescu Liliana Carmen, Dinculescu Daniela, Dinescu Rodica, Dumitrașcu Cătălina, Dumitru Suzana, Florea Marioara, Ionescu Andreea, Iordănescu Manuela, Marinescu Cosmin, Mazilu Iulia, Mestecăneanu Ana, Moromete Magdalena, Neagoe Mihaela, Oneci Iulia, Pistol Filofteia, Popa Elena, Sprîncenea Marius, Stemate Daniel, Teodorescu Simona, Tatu Ana, Toma Mihaela, Vasile Marius, Vasile Mihaela, Vlad Silvia, Zamfir Florin, Zibileanu Cornelia, Năstăsoiu Eliza – Liceul de Arte ”Dinu Lipatti”.
Coordonatoarele spectacolului aniversar au fost doamnele profesoare Cătălina Dumitrașcu (director), Ana Mestecăneanu(consilier educativ) și Filofteia Pistol, secondate fiind în prezentarea programului de inimoasele eleve Lorena Petrică și Rebeca Petre.
Parteneri ai școlii în derularea proiectelor acestor zile au fost Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Inspectoratul Județean de Poliție Argeș.
D-na inspector teritorial Stănică Liliana și-a exprimat bucuria participării la acest eveniment și a transmis din partea domnului inspector școlar general, Dumitru Tudosoiu, urarile ca dascălii și elevii șă ducă mai departe prestigiul școlii și să mențină aceeași echipă frumoasă. De asemenea, din partea IPJ Argeș, dl Florin Popa – purtător de cuvânt, a evidențiat munca echipei și parteneriatul cu IPJ Argeș.

Spiritul care domnește în instituție de ani buni nu a permis coborârea ștachetei: s-au evidențiat în acest cadru festiv numeroasele rezultate la olimpiadele și concursurile școlare, participările la concursuri judetene și interjudetene, dar și recentul proiect Erasmus + ”Analysing moral values in films and acting out”, toate contribuind la menținerea dezideratului numit calitate.

This slideshow requires JavaScript.