12 camere în care locuiau şase familii de origine maghiară au fost mistuite de flăcări!

9

Flăcările uriaşe au cuprins, în doar câteva minute, o construcţie improvizată din lemn şi cărămidă, în care locuiau şase familii. Panicați, oamenii de origine maghiară nu au reuşit să mai salveze nimic din cele 12 camere în care îşi duceau traiul zilnic în localitatea Curtea de Argeş, pe strada Vlad Țepeș.

„Am ieşit afară din casă şi când am ieşit am văzut fum. Am intrat în casă să îl scot pe bărbatul meu afară şi pe copil, atât. Focul a pornit de la o sobă”, a declarat o femeie.

La faţa locului au ajuns imediat pompierii, cu două autospeciale, dar şi o ambulanţă. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au văzut cum locuinţele li s-au transformat în scrum. „A ars o baracă, în care se aflau 9 adulţi şi un copil. Intervenţia a fost dificilă pentru că arderea a fost generalizată, fiind materiale combustibile din lemn şi materiale textile care au propagat incendiul”,  adeclarat Lt. col. Teodor Marin ISU Argeş. După patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins.

Toate persoanele (9 adulți și un copil) s-au autoevacuat, iar doi bărbați, de 67 și  58 de ani au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SMURD, întrucât prezentau stare de rău și atac de panică.

Ulterior, persoanele au fost transportate la un cămin al unei unități de învățământ din localitate, unde li s-a asigurat adăpost și hrană.

În urma incendiului devastator, provocat din cauza unui coş de fum deteriorat a ars construcția pe o suprafață de aproximativ 180 mp și bunurile din interior.