160 de ani de la Mica Unire – marcați la Pitești!

Cei 160 de ani împliniți de la Mica Unire au fost sărbătoriți la Pitești, în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Manifestările au debutat pe platoul din Piața Vasile Milea, de unde conducerile Consiliului Județean Argeș, a Prefecturii, ale instituțiilor MAI și MapN au purtat drapelul României către statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în acordurile Fanfarei ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș.

Aici, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, a prezentat însemnătatea realizării Micii Uniri, iar prefectul Emilian Dragnea a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă.

Un moment emoționant a fost mesajul lui Cuza Vodă, interpretat de actorul Puiu Mărgescu, de la Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești. Manifestarea din această zi s-a desfășurat sub egida Respect pentru Valorile Naționale, proiectul Consiliului Județean Argeș, iar alături de președintele Dan Manu s-a aflat Academia Română, reprezentată de academicianul Gheorghe Păun, și DACIN SARA, reprezentată de regizorul și președintele Șerban Marinescu.

“Manifestările de astăzi s-au desfășurat sub egida Respect pentru Valorile Naționale. Chiar dacă vremea a fost cum a fost, nimeni și nimic nu ne oprește atunci când este vorba de valorile naționale. Tocmai de aceea, astăzi am punctat Ziua Micii Uniri, zi națională, așa cum se cuvine și cum știm noi, argeșenii și muscelenii” – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

“Proiectul Repect pentru Valorile Naționale l-am inițiat în urmă cu  trei ani, aici, în Argeș, alături de Consiliul Județean Argeș și Academia Română. Sunt alături de președintele Dan Manu cu tot sufletul, pentru că reușește să creeze evenimente deosebite, cu respect pentru valorile locale și naționale” – regizor Șerban Marinescu, președinte DACIN SARA.

 La manifestări au mai participat și primarul municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică, parlamentarii argeșeni, șefi de partide, consilieri județeni, șefi de instituții, precum și cețățeni simpli, care au dorit să fie prezenți la acest eveniment. La final, cu toții s-au prins în tradiționala Horă a Unirii.

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.