Dintr-un oraș mic, a răsărit un geniu! Costin Oncescu a adus acasă, altă medalie de aur

2

Copilul de aur al Câmpulungului cum i se mai spune a participat cu Lotul de Informatică al României la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).

Costin-Andrei Oncescu de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, singurul din Argeș a cucerit medalia de aur. 

Laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

De zilele orașului, tânărul Costin Oncescu a primit cu emoții distincția de Cetățean de Onoare al Câmpulungului la doar 19 ani.

Va pleca să studieze din toamnă la Oxford unde va studia alături de sora sa.

,,Sunt onorat să fiu distins cu acest titlu la această vârstă fragedă. Am devenit mai bun la materia care îmi plăcea cel mai mult. Câmpulungul m-a ajutat să fac aceste lucruri, chiar dacă voi pleca, nu voi uita de orașul meu natal și sper să fac ceva pentru orașul nostru. Îmi ajut colegii, îmi împărtășesc pasiunea cu ceilalți la fel cum cei care m-au ajutat au făcut-o cu mine”, a declarat Costin Oncescu. Continuarea o găsiți AICI!