Musceleanca cu arsuri grave se zbate între viață și moarte!

10

Musceleanca cu arsuri grave se zbate între viață și moarte! În urmă cu o săptămână, Maria Şerbănoiu a fost găsită de fiul său căzută pe o plită încinsă:

„Am găsit-o eu, la 12 noaptea, când am venit de la uzină, de la schimbul doi. A venit ambulanţa şi a luat-o. A căzut pe o plită electrică. O mai foloseam să facem ciorbă. Era arsă la ambele picioare. Da, era conştientă. S-a dus cu ea la internări şi a zis că nu poate să găsească loc la alt spital”, spunea duminica trecută, fiul, Relu Şerbănoiu. Bărbatul a povestit că mama lui este cardiacă şi lua tratament. El crede că a avut o stare de ameţeală, a căzut pe plită şi nu s-a mai putut ridica.

Femeia în vârstă de 68 de ani, din comuna Ţiţeşti, a fost asistentă medicală la Dispensarul din localitate şi la un spital. Ea a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu arsuri grave. A fost internată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Pacienta necesită îngrijiri ce pot fi acordate numai în secţii specializate de arşi, de aceea, medicii piteşteni au sunat la mai multe spitale din Bucureşti. La toate, au fost refuzaţi, până duminică, în jurul prânzului. Pacienta prezenta arsuri de gradul III pe 25% suprafaţă corporală, cuprinzând ambele coapse şi genunchii cu ischemie progresivă şi baza hemitoracelui stâng. Are şi arsură de gradul II, membru superior stâng. S-au făcut demersuri pentru transferul pacientei către o clinică universitară, respectiv Chirurgie arşi. În momentul respectiv, nu au dispus de locuri. Ca o informaţie de ultimă oră, am înţeles că s-au făcut demersuri de către domnul director medical şi pacienta va fi transferată la Timişoara, la o secţie de arşi”, declara Valentina Neacşu, medic la Camera de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

În cursul nopţii, medicii piteşteni au sunat la Spitalul Universitar Bucureşti, unde s-a spus că nu sunt locuri libere. La Spitalul de Arşi, răspunsul a fost că Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este închisă. Nici la Spitalul Floreasca nu existau locuri. Medicii piteşteni nu au fost ajutaţi nici din Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă. De acolo li s-a spus că nu pot face nimic, fiind lăsaţi să se descurce singuri.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a reuşit duminică, în jurul prânzului, să găsească un loc pentru pacientă, la un spital din Timişoara. Femeia a fost preluată de un elicopter SMURD, fiind transferată la unitatea medicală care a acceptat să o primească, după mai bine de opt ore de căutări, la mai multe spitale.

”Starea pacientei este în continuare gravă, dar este stabilă. A beneficiat inclusiv astăzi de o intervenție chirurgicală prin care s-au eliminat toate țesuturile necrotice și este pus pe un sistem de presiune negativă care va izola leziunile respective.  După aceea urmează să o ducem într-o stare în care să începem să o grefăm” , a declarat medicul timișorean Gheorghe Nodiți.