Două case făcute scrum în ziua de Sfântul Andrei!

3

Două case făcute scrum în ziua de Sfântul Andrei! O casă s-a aprins în comuna Godeni, satul Cotești, iar la câteva ore un alt incendiu, tot la o casă a fost anunțat la Mihăești.

Focul s-a văzut de la distanţă, iar localnicii s-au alarmat, speriaţi de faptul că focul se putea extinde şi la casele vecine.

Prăpădul a pornit la acoperişul casei, iar proprietarul, un bărbat care locuieşte singur, a scăpat nevătămat.

La casa, situată în centrul satului Coteşti, au sosit să stingă focul, două autospeciale şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung.

Pompierii s-au luptat cu focul ore bune. A ars acoperişul casei pe circa 60 mp.

Din primele cercetări s-a stabilit ca focul a pornit de la coşul de fum necurăţat.

O altă casă s-a aprins în comuna Mihăeşti, sat Furnicoşi. Focul s-a pornit noaptea, violent, iar localnicii, până la sosirea pompierilor de la Câmpulung, au sărit să ajute.

Cum vântul nu a ţinut cu oamenii, şi nici frigul aspru, intervenţia oamenilor nu a avut mare rezultate, însă pompierii au pornit rapid lupta cu limbile de foc.

Au sosit la Furnicoşi două autospeciale cu apă şi spumă şi echipajul SMURD. Focul era la nivelul acoperişului, iar fânul şi alte materiale combustibile au făcut intervenţia deosebit de grea.

În cele din urmă pompierii musceleni au reuşit să izoleze focul, înainte de a se extinde şi la alte imobile din apropiere.

La Mihăeşti au ars anexa şi casa pe aproape 80 de metri pătraţi, pagubele fiind însemnate.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.