prima-proinstal
Dacia Duster

4 dintre cele mai interesante jocuri de PC pe care le poți încerca în acest moment

Industria jocurilor pentru PC traversează cel mai bun moment al său. Sporturile electronice (eSports) triumfă, iar numărul pasionaților de gaming este mai mare ca oricând. Mai jos vă vom prezenta 4 dintre cele mai interesante jocuri ale momentului, fiecare făcând parte din categorii diferite.

Dota 2

Jocurile de tip Multiplayer Battle Arena (MOBA) necesită o perioadă de timp pentru a putea fi înțelese pe deplin, întrucât includ sute de caractere și miii de elemente cu care utilizatorul va interacționa pe parcursul rundelor de joc. Dota 2 este unul dintre cele mai apreciate jocuri din această categorie. Se joacă, de regulă, în sistem 5 versus 5, iar fiecare jucător fie își alege un erou, fie primește unul automat (în funcție de tipul de joc ales). Scopul jocului este de a distruge structura majoră din baza echipei adverse, iar partidele durează, în medie, aproximativ 30 de minute.

Fiecare meci de Dota 2 este unic, deoarece există nenumărate combinații de eroi, dar și de elemente, vrăji și așa mai departe. Unul dintre cele mai importante lucruri de știut în joc, pe lângă abilitățile eroilor și ale item-urilor, este cunoașterea sau intuirea poziției și ocupației adversarilor. Ce face jucătorul care lipsește de pe hartă: farmează aur, plantează o santinelă de monitorizare, merge să ajute un coechipier sau se întoarce la bază pentru a se vindeca?

Apex: Legends

Fortnite este unul dintre cele mai importante jocuri de tip shooter din lume, însă Apex: Legends, care a fost lansat doi ani mai târziu, a reușit într-un mod surprinzător să atragă o plajă uriașă de pasionați ai jocurilor de tip „Battle Royale”. În Apex: Legends, utilizatorii pot alege între caractere umane sau robotice, care dispun fiecare un alt set de abilități si caracteristici unice, la fel cum se întâmplă în Overwatch.

Există două moduri de joc: 20 de echipe de câte 3 jucători, ori 30 de echipe de câte doi jucători. Utilizatorii nu sunt eliminați din joc atunci când sunt puși la podea și rămân fără viață, pentru că pot fi readuși la viață de orice coechipier care le ridică steagul. O altă abilitate deosebită inclusă în joc este sistemul de ping, prin care un jucător trimite un semnal pe hartă către coechipieri, putând astfel să-și anunțe rapid intenția, fără să fie nevoit să vorbească prin microfon sau să facă nimic altceva.

2 1 4

Sweet Bonanza

Este un joc de păcănele inedit, care nu are un număr fix de linii de plată precum jocurile clasice din această categorie de divertisment. Tematica este una cât se poate de simplă, dar atractivă: simbolurile folosite în joc reprezintă dulciuri și bomboane. Produsul celor de la Pragmatic Play are 6 coloane și 5 rânduri, iar câștigurile se acordă atunci când la sfârșitul unei rotiri rămân pe ecran cel puțin 8 simboluri de același fel, indiferent de poziția acestora.

Apoi, simbolurile câștigătoare se sparg, iar simbolurile rămase se lasă în jos ca la jocul de Tetris, urmând să apară altele deasupra, pentru a umple spațiile goale. Runda specială este declanșată atunci când pe ecran rămân 4 simboluri Scatter: pe parcursul celor 10 reînvârtiri din partea casei apare și un multiplicator de până la x100, care rămâne activ până la finalul acestei etape. Câștigul maxim care poate fi obținut în acest joc este de 21.100 de euro miza.

Forza Horizon 5

Jocurile cu mașini intră de regulă într-una din următoarele două categorii: fie sunt jocuri de tip arcade, unde fizica este departe de realitate, însă jocul este mai simplu și mai distractiv, ca de exemplu cele din seria Need For Speed, fie sunt jocuri de tip simulator, acolo unde se caută exclusiv recrearea condițiilor reale de curse, cum este Assetto Corsa. Ei bine, Forza Horizon 5 este o combinație între cele două, fiind astfel un joc potrivit pentru aproape orice pasionat de automobilism.

Lăsând setările de bază, care fac jocul să fie mai ușor, un utilizator care nu are mare experiență se poate distra axându-se pe upgradarea mașinilor și pe câștigarea curselor, care îi vor aduce mai mulți bani. De cealaltă parte, utilizatorii avansați, pot scoate setările ajutătoare pentru a duce jocul în zona de simulare și pentru a se putea din plin de diversitatea de circuite și mașini prezente în joc.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

De la parteneri:

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs