Alături de ei! Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la Mioveni

77
Ziua Internaţio­nală a Persoa­ne­lor cu Diza­bili­tăţi, „International Day of People with Disa­bility“, este marcată anu­al la 3 decem­brie, cu sco­pul de a promova şi im­ple­menta pro­gra­mele destinate îmbunătă­ţirii condiţiilor de viaţă pen­tru aceste categorii socia­le defavorizate.
Cu acest prilej, Primăria Mioveni prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia „ZÂMBEŞTE ŞI DĂRUIEŞTE” au organizat ieri, o dezbatere publică cu titlul ’’ŞI EU CONTEZ’’, în care specialişti din domeniul social, medical şi administrativ au expus noutăţile legislative în interesul persoanei cu dizabilităţi şi au promovat exemple de bună practică în materie de servicii adresate persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a instituţiei de la ora 13:00.
De asemenea, a avut loc și un atelierul de creație – ¨Spiridușii lui Moș Nicolae¨, unde prichindeii asociației au făcut felicitări și au fost premiați de către organizatori.
Începând de ieri, în holul Primăriei Mioveni, a fost deschisă și  o expoziţie cu vânzare a copiilor şi voluntarilor Asociaţiei „Zâmbeşte şi Dăruieşte”,  iar fondurile strânse din vânzarea obiectelor vor fi oferite acestora.