prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

5 echipamente indispensabile pentru curățenia în spitale

Știm deja că un mediu curat și igienizat reduce riscul de infecții și de răspândire a microbilor. Însă, atunci când vorbim despre unitățile medicale, curățenia și igienizarea este mai mult decât o necesitate – este o obligație și o responsabilitate față de pacienți, față de personal și față de vizitatori.

Și pentru ca întregul proces să decurgă conform normelor, utilizarea unor produse și echipamente profesionale este esențială. Iată așadar care sunt echipamentele indispensabile pentru curățenia într-un spital:

  1. Aspiratoare cu filtrare HEPA

Aspiratoarele profesionale, prevăzute cu filtre HEPA, sunt cruciale pentru eliminarea particulelor fine de praf și a alergenilor din aer. Deoarece scopul este de a avea un mediu cât mai curat, filtrele HEPA asigură acest fapt. Acestea au capacitatea de a reține până la 99.97% din particulele de prof, reducând astfel  riscul de răspândire a agenților patogeni și alergenilor în aer.

  1. Mașini de spălat pardoseli

Spitalele au nevoie de pardoseli impecabile din motive de igienă și siguranță. Mașinile de spălat pardoseli sau mașinile de spălare aspirare sunt capabile să curețe și să dezinfecteze eficient, reducând timpul necesar pentru curățenie și minimizând expunerea personalului la substanțe chimice. Acestea combină puterea de aspirare cu abilitatea de spălare, pentru a obține o curățare care respectă standardele stricte de igienă impuse în unitățile medicale. Utilizarea lor în mod regulat contribuie la menținerea unui mediu steril, vital în prevenirea infecțiilor și în protejarea sănătății tuturor celor prezenți în unitatea medicală.

  1. Echipamente pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor

Pulverizatoarele și nebulizatoarele care aplică dezinfectanți pe suprafețe joacă un rol important în eliminarea patogenilor, de pe suprafețele care nu sunt atinse frecvent, cum ar fi pereții și tavanul. De asemenea, pentru restul suprafețelor și pentru toate încăperile dintr-un spital, generatoarele de abur sunt echipamentele ideale pentru igienizare. Aceste echipamente folosesc aburul la temperaturi înalte pentru a distruge microorganismele și bacteriile fără a folosi substanțe chimice, asigurând astfel un mediu curat și steril. Aburul penetrează chiar și în cele mai mici fisuri și pori, eliminând eficient murdăria și patogenii inclusiv din tapițerii. Acest mod de curățenie este extrem de eficient, ecologic și sigur pentru dezinfecția zonelor sensibile din spitale.

  1. Carucioare de curățenie multifuncționale

Carucioarele de curățenie permit transportul ușor al materialelor și a substanțelor de curățare de la un salon la altul, asigurând astfel eficiență și organizare în procesul de curățenie și totodată reducând riscul de contaminare încrucișată. Un carucior curatenie spital este astfel proiectat pentru a include multiple compartimente și suporturi, facilitând curățarea eficientă și sistematică a diferitelor secții ale spitalului. Acest echipament contribuie la menținerea unui mediu curat, sigur și conform cu standardele de igienă.

  1. Mopuri profesionale

Într-un mediu în care riscul de infecții este extrem de ridicat, utilizarea unor mopuri adecvate este esențială pentru eliminarea eficientă a murdăriei, a microbilor și a altor contaminanți. Mopurile profesionale sunt concepute pentru a putea fi utilizate cu detergenți și dezinfectanți aprobați în unitățile medicale, asigurând astfel o curățare profundă. Pe piață există o mulțime de mopuri profesionale, de la mop profesional cu rezervă din microfibră la mopuri cu rezervă din bumbac, de diferite durități și diferite dimensiuni, prevăzute cu mânere telescopice pentru a putea pătrunde și în spațiile mai greu accesibile.

Desigur, pe lângă toate acestea, echipamentele de protecție precum măștile de unică folosință, mănușile din latex, combinezoane, botoșei, dispenser pentru botoșei și instalarea dispenserelor automatizate pentru dezinfecanți în punctele cheie ale spitalului sunt esențiale atât pentru protecția personală cât și pentru protejarea celor din jur.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.