Respectând reglementările în vigoare impuse de pandemia de Covid19, în perioada 26 februarie – 04 martie 2022, instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș organizează următoarele activități cultural artistice:
Ora: 11:30 – MOTANUL ÎNCĂLȚAT – „Motanul încălțat” este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault. Personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău.
(TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).
Ora: 19.00 – INIMĂ, NU FI DE PIATRĂ! – Prin “Inimă, nu fi de piatră!”, un inspirat George Diaconescu în calitate de regizor, secondat de zece degete magice ale dirijorului Vicențiu Perniu și de vizionarele Ramona Titov și Miruna Varodi, coregraf și scenograf, pun în scenă un spectacol clasic de estradă, cu un repertoriu exclusiv românesc. “Inimă, nu fi de piatră!”, care dă și titlul spectacolului, “Dragostea mea” a holografilor și “Iubirea schimbă tot” a Andrei, alături de alte piese celebre, vă vor purta prin lumea dragostei, ca muzică a cărei frumusețe nu se estompează. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
Ora 11:30 – RAPUNZEL – Spectacolul muzical pentru copii, „Rapunzel”, este realizat după textul fraților Grimm, în regia lui Cristian Mitescu. Piesa este o adaptare modernă a poveștii originale, fiind folosit un limbaj contemporan, în versuri.Este un spectacol dinamic, în care sunt folosite păpuși mecanice, vivante pentru a atrage publicul juvenil. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).
Ora: 19.00 – INIMĂ, NU FI DE PIATRĂ! – Prin “Inimă, nu fi de piatră!”, un inspirat George Diaconescu în calitate de regizor, secondat de zece degete magice ale dirijorului Vicențiu Perniu și de vizionarele Ramona Titov și Miruna Varodi, coregraf și scenograf, pun în scenă un spectacol clasic de estradă, cu un repertoriu exclusiv românesc. “Inimă, nu fi de piatră!”, care dă și titlul spectacolului, “Dragostea mea” a holografilor și “Iubirea schimbă tot” a Andrei, alături de alte piese celebre, vă vor purta prin lumea dragostei, ca muzică a cărei frumusețe nu se estompează. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
Mențiune:
Având în vedere reglementările în vigoare, în contextul pandemiei Covid19, la spectacole pot participa:
- doar persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
- doar persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu Covid19;
- doar persoanele care prezintă rezukltatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
- doar persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
Evenimentele se desfășoară cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.
Ora 10.00 – Eveniment cultural organizat cu ocazia Mărțișorului – Atelier de creație – Confecționarea mărțișoarelor. Prezentarea obiceiurilor populare de primăvară. (Muzeul Golești).
Ora 16.30 – CONFLICTUL – O STARE SAU O SITUAȚIE?- Atelier ONLINE de dezvoltare personală, destinat copiilor cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani, desfășurat în cadrul Proiectului ”Clubul Copiilor Isteți”.( Biblioteca Județenă Argeș).
Ora 17.00 – POVEȘTILE FABULOASE ALE DARIEI – Expoziție de grafică și pictură; expune DARIA PORUMBEL, elevă în clasa a IV-a la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti”, prof. îndrumător – Anca Giura. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
În perioada 26 februarie – 04 martie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Eseul ”Generația mea”, semnat de scriitorul Leonid Dragomir, redactor-șef al revistei de cultură ”Argeș”; ”Amintirea poetului” – material dedicat memoriei poetului Dumitru M. Ion. (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică online).
În perioada 26 februarie – 04 martie – ACTUALITATEA INTERBELICĂ ÎN CARICATURĂ – Expoziție de facsimile din revista ”Oglinda lumii” (1925); expoziția aduce în prim-plan contextul realității din acea perioadă, din perspectivă economică, politică, socială, apelând la caricatură, ca instrument de satirizare a moravurilor. (Holul Bibliotecii Județene Argeș, Etajul al II-lea).
În perioada 26 februarie – 04 martie – MĂRȚIȘOARELE PRIMĂVERII – Expoziție de obiecte lucrate manual de elevii Școlii Gimnaziale ”Petre Țuțea” din Boteni; expoziția este realizată în cadrul Parteneriatului ”Pași în lumea culturii și a creației”. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
În perioada 26 februarie – 04 martie – CONSTANTIN BRÂNCUȘI – SCULPTORUL SUFLETULUI ROMÂNESC – Expoziție de cărți, reviste, dicționare, enciclopedii, prilejuită de împlinirea a 65 de ani de la trecerea artistului în eternitate. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
În perioada 26 februarie – 04 martie – FEMEI CELEBRE DIN TOATE TIMPURILE – Expoziție de cărți, reviste, enciclopedii, dedicată Zilei Internaționale a Femeii. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).
Expoziții temporare organizate de MUZEUL GOLEȘTI:
Expoziție temporară de artă contemporană.
Furca de tors…tradiție, artă, meșteșug – Expoziție temporară organizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung.
Expoziție de costume populare și piese textile de interior din Argeș și Mușcel.
Călătorie în trecutul Goleștilor… Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
Tudor Vladimirescu – memoria unui patriot român. Expoziție dedicată mișcării revoluționare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu (Muzeul Golești);
Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
Expoziția temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte. (holul facultății)
MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.
Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).
Spectacolele Planetariului sunt între orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.
Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00
Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00
Casa Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00
Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)
Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare
Expoziții temporare organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziție de arte vizuale, Filiala Pitesti a Uniunii Artiştilor Plastici din România
Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, Hrisov emis în cancelaria domnească a Țării Românești, în domnia lui Leon Tomșa (1629‒1632).