prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

A fost cutremur! Zona – neobișnuită! Ce magnitudine a avut seismul?

Un nou cutremur s-a produs în această seară, la ora 20:20, într-o zonă din vestul României. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că, în această seară, la ora 20:20, a avut loc un cutremur de suprafață într-o zonă din vestul României. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri, în Caraș Severin, și a avut magnitudinea 2.9.

„În ziua de 18 Mai 2024, la ora 20:20:04 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, CARAS-SEVERIN un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 10.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km SE de Reșița, 58km N de Drobeta-Turnu Severin, 71km V de Târgu Jiu, 81km SV de Hunedoara, 94km SV de Deva”, potrivit INFP.

Istoricul cutremurelor

România este o țară cu o activitate seismică semnificativă, fiind situată la intersecția mai multor plăci tectonice. Regiunea cea mai activă din acest punct de vedere este Vrancea, recunoscută pentru cutremurele sale frecvente și adesea puternice.

De-a lungul anilor, România a fost afectată de numeroase cutremure, dintre care unele au avut consecințe devastatoare. Cel mai mare cutremur din secolul al XX-lea s-a produs pe 4 martie 1977 și a avut o magnitudine de 7,2 pe scara Richter. Seismul a provocat distrugerea a mii de clădiri și moartea a peste 1.500 de persoane.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.