prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

A treia prezentare din cadrul proiectului Pitești Tech City 2024: „Argeșul – județul fără parc industrial. Hai să rezolvăm!

A treia prezentare din cadrul proiectului Pitești Tech City 2024: „Argeșul – județul fără parc industrial. Hai să rezolvăm!  PNL Argeș lansează petiție pentru 10 parcuri industriale/tehnologice în județ.”

Platforma Pitești Tech City a ajuns joi la a treia prezentare, de data aceasta la sediul Fundației „Sorin Ilfoveanu & Badea”. Peste 100 de participanți, inclusiv primari argeșeni, au pus întrebări despre beneficiile aduse de Pitești Tech City pentru județul Argeș. Alături de noi, în calitate de speakeri au fost prefectul județului Argeș, Radu Perianu, consilierul local și candidatul PNL pentru primăria Pitești, Mihai Coteț,  și consilierul local PNL Pitești, Sorin Apostoliceanu.

CITEȘTE ȘI: COPILAȘ DE 5 ANI-MOARTE SUBITĂ! TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎNTR-O FAMILIE DIN PITEȘTI!

În intervenția sa, prefectul Radu Perianu a susținut că „Argeșul are nevoie de un imbold pentru dezvoltarea economică. Din 1990 încoace, Argeșul e pe o pantă descendentă economic, asta deși avem uzina Dacia în județ. Acest RESTART economic nu se poate face fără implicarea autorităților administrative. Argeșul chiar a pierdut câteva trenuri vitale atunci când vine vorba de dezvoltare locală. Dintr-un motiv simplu: autoritățile locale nu s-au preocupat de dezvoltare județului. Spre exemplu, suntem județul fără niciun parc industrial/tehnologic. Prahova are 16 parcuri, Cluj are 10, Brașov 9! Noi? Niciunul. Prin urmare, trebuie să avem în vedere că, fără o acțiune coordonată a administrațiilor locale, nu putem atinge saltul de bunăstare pe care Argeșul îl merită! Platforma Pitești Tech City oferă exact această coordonare.”

Mihai Coteț, candidatul PNL la primăria Pitești: „Despre necesitatea unui parc industrial în Pitești se vorbește de cel puțin 25 de ani. În Arad, primul parc industrial a fost construit în 1999! Pentru că a prins trenul la momentul potrivit, Aradul este astăzi orașul cu cel mai mare număr de investitori concentrați în parcurile sale industriale. În tot acest timp, Piteștiul a fost orașul care, an după an, a pierdut aproape toate societățile sale de tradiție, fără să reușească să atragă vreo investiție notabilă.

E jenant că trei primari PSD s-au succedat în ultimele trei decenii la conducerea Piteștiului și toți trei au promis cel puțin un parc industrial. Este clar că avem o problemă de competență administrativă. De aceea Pitești Tech City nu poate începe decât cu schimbarea celor trei decenii de camarilă PSD.

Sorin Apostoliceanu: „Pitești Tech City 2024 e un concept, o inițiativă legată de dezvoltarea tehnologică și inovație în județul Argeș și în Municipiul Pitești. Asta înseamnă o serie de măsuri care trebuie implementate imediat: un hub tehnologic, adică crearea unui centru sau hub pentru companii de tehnologie, start-up-uri și inovatori, menit să stimuleze creșterea economică și să atragă talente în domeniul tehnologic. Înseamnă investiții în educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și colaborări cu universități sau institute de cercetare pentru a sprijini inovația și dezvoltarea tehnologică. Administrațiile locale nu trebuie să uite că infrastructura nu poate rămâne în secolul XX. Trebuie adusă în prezent. Un obiectiv trebuie să fie implementarea tehnologiilor inteligente în infrastructura orașului, cum ar fi iluminatul public inteligent, sisteme de transport inteligente, gestionarea deșeurilor inteligente, pentru a îmbunătăți eficiența și calitatea vieții cetățenilor.

Toate aceste măsuri trebuie luate în coordonare strânsă, iar asta se poate face prin platforma Pitești Tech City a PNL Argeș.

În continuarea demersurilor Pitești Tech City, PNL Argeș a inițiat o petiție pentru construirea unui număr de 10 parcuri industriale/tehnologice în Ștefănești, Călinești, Moșoaia, Bascov, Bradu, Albota, Mărăcineni, Topoloveni, Costești și Arpechim!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs