Acuzații din dosarul Genicom ar putea beneficia de prescripție!

Mai mulți oameni de afaceri cunoscuți din Pitești ar putea beneficia de prescripție în dosarul de evaziune fiscală „Genicom” care va avea un nou termen în luna ianuarie. În urma deciziei Curții Constituționale a României prin care procurorii nu vor mai putea extinde termenele de prescripție la nesfâșit, patronii ar putea scăpa de răspunderea penală, dar sunt șanse foarte mari ca la sfâșitul procesului să fie nevoiți să achite prejudiciile.

Potrivit rechizitoriului, oamenii de afaceri din dosarul Genicom sunt acuzați că între 2009 şi 2015, în scopul creşterii artificiale a TVA deductibile şi a cheltuielilor, cu influenţă directă asupra impozitului pe profit, mai mulți afaceriști au declarat şi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri şi servicii de la societăţi de tip fantomă.

Unul dintre acuzați a scăpat în primă instanță de condamnare

Unul dintre acuzații din dosarul „Genicom” a beneficiat, recent, de prescripție într-un alt dosar de evaziune fiscală. Judecătorii de la Tribunalul Argeș au decis recent ca acesta să nu mai răspundă penal pentru faptele de care a fost acuzat, dar este obligat să plătească daune materiale de aproximativ un milion lei.

„…constată încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului M. M. pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată,(…), ca urmare a împlinirii termenului general de prescripţie a răspunderii penale(…) constată încetat procesul penal pornit împotriva inculpatei SC Genicom SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, ca urmare a împlinirii termenului general de prescripţie a răspunderii penale”, au hotărât magistraţii Tribunalului Argeş.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.