Administrația Bazinală Argeș – Vedea s-a ținut de cuvânt! Circulația pe podul din Prundu – redeschisă! VIDEO

5

Circulația pe podul de peste Argeș din zona Prundu a fost redeschisă! Administrația Bazinală Argeș – Vedea a reabilitat în ultimele cinci luni podul și a reușit să termine lucrările înainte de termenul anunțat inițial, 31 decembrie

Astăzi, în jurul orei 13.00, primele mașini au trecut pe podul refăcut. Mai mult, cu ocazia redeschiderii, traficul infernal de la Podul Viilor va dispărea datorită faptului că locuitorii orașelor Ștefănești și Topoloveni vor trece pe Drumul Sticlelor și nu vor mai travesa Podul Viilor.

Lucrările au demarat în data de 11 iunie, fiind realizate de firma Metabet. Investiţia, în valoare de 1.740.748 lei fară TVA, a constat în lucrări la suprastructura podului pe zona hidrocentralei (realizarea unei suprastructuri noi alcătuite din grinzi prefabricate solidarizate prin placa de suprabetonare), îndepărtarea bordurilor de delimitare a părții carosabile, demolarea betonului de ciment de pe partea carosabilă. S-a executat o placă de suprabetonare și o hidroizolație pe întreaga suprafață a platformei podului care este protejată cu mortar asfaltic.

La limita părții carosabile s-au montat borduri. La infrastructura podului au avut loc lucrări de sablare a suprafețelor, fisurile și crăpăturile s-au injectat cu rășini epoxidice, după care suprafețele au fost tencuite cu mortar special.

Foarte discretul director Bogdan Gorunescu, tace și face. A urmărit din umbră stadiul lucrărilor și s-a asigurat că nu vor exista întârzieri. Ba mai mult, lucrările au fost finalizate cu o lună și jumătate mai devreme.

 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din județul Argeș, dar şi din întreaga țară, te așteptăm și pe pagina de Facebook