prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Adrian Miuțescu: „Sistemul de sănătate din țară, dar mai ales cel din județul Argeș, se confruntă cu o criză majoră!”

Adrian Miuțescu: „Sistemul de sănătate din țară, dar mai ales cel din județul Argeș, se confruntă cu o criză majoră!”
„Sistemul de sănătate din țară, dar mai ales cel din județul Argeș, se confruntă cu o criză majoră din cauza incompetenței actualei guvernări PSD-PNL. În urma protestelor medicilor și dificultăților semnalate de managerii de spitale, Guvernul României a aprobat miercurea trecută scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate și asistență socială, peste 3.000 fiind în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, restul fiind în unitățile sanitare din subordinea autorităților locale.
Pentru spitalele din Argeș au fost deblocate însă doar 12 posturi, dintre care niciunul pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! Și asta în condițiile în care, la sfârșitul anului trecut, la Spitalul Județean rămăseseră, la un moment dat, doar doi medici ATI.
Acum medicii de familie se pregătesc să iasă în stradă, amenințând cu închiderea cabinetelor. Atât ei, cât și medicii de ambulatoriu sunt nemulțumiți de un proiect pus în dezbatere de Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin care bugetul lor va fi redus cu 30%, de la 1 februarie. Situația este critică pentru că 4.000 de medici de familie îndeplinesc deja vârsta de pensionare și spun că vor părăsi sistemul dacă proiectul devine decizie.
Cei nemulțumiți de finanțare nu vor semna contractele cu CNAS, deci este foarte probabil ca medicii de familie să închidă cabinetele. Drept urmare, spitalele vor fi luate cu asalt și blocate complet, mai ales în cazul județului Argeș, care se confruntă cu o lipsă acută de medici la secțiile UPU.
Noi, parlamentarii Forța Dreptei, am intuit aceste probleme și în decembrie, la dezbaterea Bugetului de stat pentru 2024, am depus un amendament prin care solicitam cel puțin păstrarea finanțării cabinetelor medicilor de familie la nivelul din 2023. Amendamentul a fost însă respins de majoritatea PSD-PNL.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs