Adrian Țuțuianu tună și fulgeră: Cine încasează cele mai mari pensii din MApN

90

Pensiile nesimţite din Ministerul Apărării Naţionale nu sunt pentru cei au servit ţara pe fronturile din Afganistan, Irak sau în Kosovo. Ministrul Apărării a dezvăluit la TVR că unii dintre magistraţii pensionari din Armată ajung să încaseze şi 100.000 de euro pe an.

Pensia medie în Ministerul Apărării este în jur de 3.000 de lei, însă unii magistraţi din armată au pensii mai mari ca salariul preşedintelui României, dezvăluie Adrian Ţuţuianu.

„Vreau să vă dau exemple. Nu cred că este normal ca cineva să aibă o pensie, inclusiv în sistemul de apărare naţională – cu precizarea că e vorba de magistraţi şi nu de militarii care lucrează în forţele terestre, în forţele aeriene sau în marină – deci e vorba de magistraţi – de 35.000 de lei pe lună sau 33.000 de lei pe lună sau 30.000 de lei pe lună. Faceţi o socoteală, într-un an de zile sunt peste 100.000 de euro”, a declarat Țuțuianu.

Ministrul Apărării atrage atenţia că aceste pensii uriaşe sunt, în plus, mărite cu procentul cu care cresc salariile celor din sistem.

”Dacă majorăm salariile cu 25%, atunci magistratul cu pensie 35.000 de lei va avea o pensie majorată cu 25%. Lucrul ăsta nu poate continua! Bugetul României nu va putea să suporte această creştere la nesfârşit”, a spus Adrian Țuțuianu.

Pe viitor, pensiile militarilor vor fi indexate doar cu valoarea inflaţiei, spune ministrul Ţuţuianu.