Afaceriștii cu epoleți. Polițiști argeșeni judecați pentru bişniţă cu mașini și utilaje

7
epoleti

Acuzații: trafic de influență și luare de mită

Magistrații de la Tribunalul Argeș au dispus începerea judecării dosarului în care doi polițiști de la IPJ Argeș sunt acuzați de trafic de influență și luare de mită. Foștii oameni ai legii sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, precum şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Afaceri bănoase cu utilaje de construcții

O anchetă a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție care urmăreau un polițist suspectat că încasează mită de la șoferi a condus la o dezvăluire surprinzătoare. Agentul vizat și unul dintre colegii săi de la Serviciul Rutier Argeș „învârteau” afaceri bănoase cu utilaje de construcții. Cei doi aveau o firmă de închiriere de buldozere și escavatoare și asigurau, la cererea clienților, antemergător cu mașina poliției. Unul dintre cei mai cunoscuți polițiști de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, Adelin Liviu Marinescu, a strâns o adevărată avere, chiar sub nasul șefilor, fără să o declare oficial. Polițistul-patron a fost descoperit abia în luna martie, atunci când ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) l-au prins, la capătul unei operațiuni în care agentul era „filat”, pentru că obișnuia să ia mită de la șoferii surprinși că încalcă legea.

Autovehicul vândut, escortat de mașina Poliției

Totodată, pe 6 aprilie 2016, agentul Adelin Marinescu şi cetăţeanul Lucian Dumitrescu, din câte se pare persoană fără calitate specială, au condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice. În acest context, susţin anchetatorii, Adelin Marinescu şi un alt agent cu care era coleg, Voicu Constantin şi-au încălcat atribuţiile de serviciu. Concret, ei au părăsit itinerariul de patrulare stabilit de superiori la intrarea în serviciu, pentru a însoţi automobilul neînmatriculat cu autospeciala poliţiei rutiere. Urmare a probatoriului administrat, cei patru au fost trimiși în judecată de magistrații de la Tribunalul Argeș.

Alex Vlad