Alarmant! Ministrul Rafila: „Toți cei sub 40 ani să-și ia de urgență pastilele de iod!”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a făcut recent un apel către populație să meargă să ridice pastilele de iod. În contextul în care armata rusă a bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, aflată la doar câteva sute de kilometri de România, ministrul îi sfătuiește pe toți cei sub 40 de ani să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede din farmacii.

CITEȘTE ȘI: FISCUL I-A BLOCAT CONTURILE SENATOAREI ȘOȘOACĂ! ARE POPRIRE ȘI PE SALARIUL DE LA PARLAMENT!

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu. Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct. În legătură cu cererea, nu știu concret, dar acum probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească.”, a declarat luni Rafila.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.