prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Alarmant! Val de concedieri în România! Mii de angajați vor fi trimiși în șomaj!

Un val masiv de concedieri au anunțat recent unele dintre cele mai mari companii din sistemul de stat, însă concedieri de amploare se anunță și în sistemul privat. Mii de salariați vor fi trimiși în șomaj, iar primii vizați sunt angajaţii Complexului Energetic Oltenia şi cei de la Tarom. De asemenea, ministrul Economiei a anunțat recent o criză de materii prime care ar putea trimite în șomaj sau chiar ar putea lăsa angajații din firmele private fără locurile de muncă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat că în această săptămână discută cu Comisia Europeană planul de restructurare al TAROM şi că de acolo ar trebui să plece cam 300 de angajaţi până la finalul acestui an. Plecări sunt şi vor fi şi de la Complexul Energetic Oltenia care are eja un plan de restructurare aprobat de reducere a personalului, de la aproape 11.000 de salariaţi câţi mai sunt în prezent, la 4.600 la sfârşitul anului 2026. Până la finalul anului, cel mai probabil vor fi trimiși în șomaj peste două mii de angajați. De asemenea, la Romsilva, deja au fost puşi pe liber aproximativ 400 de angajaţi.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.