Alertă! Profesorii intră în grevă generală!

Profesorii amenință cu grevă generală după ce au pichetat în cursul zilei de ieri mai multe prefecturi din țară. Dascălii cer slarii mai mari, dar și unele beneficii pe care nu le-au avut până în prezent. Sindicaliștii susțin că au existat discuții cu dorurile decizionale din Educațiel dar, până în acest moment, totul a rămas doar la stadiul de vorbe.

De asemenea, dasălii solicită sporuri pe care nu le-au primit niciodată și inclusiv plata orelor suplimentare. S-a cerut salarii mai mari și respect, inclusiv pentru personalul nedidactic, cu referire la cei care se îngrijesc de ordinea și curățenia din școli, care nu de puține ori, pe lângă faptul că au parte de condiții de muncă deloc plăcute, se lovesc inclusiv de tupeul elevilor care nu mai arată respect.

CITEȘTE ȘI: ELEVII DIN PITEȘTI ÎȘI VOR PRIMI BURSELE! ÎN CE ȘCOLI VOR FI ACORDATE CELE MAI MULTE! LISTA COMPLETĂ!

Sindicaliștii spun că protestele vor continua şi în lunile următoare și urmează pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor în lunile martie şi aprilie 2023, un marș de protest în București în luna mai 2023 și declanşarea grevei generale în ultima decadă a lunii mai.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.