Alexandru Rafila: ”Cazurile COVID vor crește”. Ce măsuri se pregătesc de sărbători!

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS este de părere că numărul de cazuri noi de coronavirus va continua să crească şi în perioada următoare. În plus, medicul spune că situaţia la noi nu s-a stabilizat, dovadă fiind numărul mare de cazuri noi COVID înregistrat în ultima perioadă.

Distribuie prietenilor

„Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare.

Eu cred că va exista o creștere, pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate nu sunt eficiente. Se pare că de o o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. (…) Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități. Sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri.”, a declarat Alexandru Rafila.