Alexandru Rafila, reacție dură după explozia cazurilor de COVID!

0

După explozia numărului de cazuri de COVID-19, specialiștii au ieșit cu declarații dure, afirmând în primul rând că populația trebuie să fie mai conștiență și să respecte cu mai mare strictețe măsurile de protecție. Specialiștii avertizează că dacă în următoarele zile numărul de cazuri va fi la fel de mare (reamintim faptul că astăzi am avut un număr de 4848 de noi cazuri), săptămâna viitoare vom avea o creștere accelerate a cazurilor din ATI.

Distribuie prietenilor

În ce privește recordul de teste în 24 de ore efectuate în România, 37.000, Rafila a spus că demonstrează că sunt tot mai multe persoane care trebuie să fie testate, întrucât circulația virusului în comunitate este tot mai mare.

„Dacă în următoarele trei zile vom avea tot așa, în jur de 5.000 de cazuri pe zi, să ne așteptăm ca în cursul săptămânii viitoare să asistăm la o creștere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive, ceea ce duce la apropierea de limita la care sistemul de sănătate este adaptat în acest moment. Mă refer la cele puțin peste 1.000 de paturi disponibile și cred că măsurile de reevaluare a capacităților de acordare a asistenței medicale trebuie rapid implementate”, a declarat Rafila la Digi24.