prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Alina Gorghiu: „Autoritățile trebuie să găsească soluții astfel încât lucrările la autostrada către Curtea de Argeș să se desfășoare fără devierea traficului greu prin Pitești!”

Alina Gorghiu, președinte al Senatului și lider al PNL Argeș, a făcut un apel către toate autoritățile competente ca traficul greu să nu fie deviat prin Pitești odată cu începerea lucrărilor la tronsonul 5, Pitești – Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești – Sibiu. La sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina oficială a CNAIR, unul dintre reprezentanții companiei constructoare a declarat că, după Paște, circulația pe ultimul tronson al autostrăzii A1 va fi închis pentru continuarea lucrărilor la tronsonul 5. Astfel tot traficul de pe centura Piteștiului, inclusiv traficul greu. ar trebui deviat, o soluție îngrijorătoare ar fi chiar prin oraș. 

Gorghiu: „Această deviere a traficului greu prin Pitești va risca să blocheze economia”

În acest context, în cadrul unei conferințe de presă, Alina Gorghiu, a făcut un apel către administrația piteșteană, către CNAIR, Ministerul Transporturilor și către constructor ca împreună să găsească soluția care să ferească Piteștiul de trafic greu. Ea a cerut acest efort pentru ca economia municipiului Pitești și a întregului județ Argeș să nu fie blocată sau ca piteștenii să sufere din cauza acestei decizii.

„Autoritățile trebuie să găsească soluții astfel încât lucrările la autostrada către Curtea de Argeș să se desfășoare fără devierea traficului greu prin Pitești. Pentru că această deviere a traficului greu prin Pitești va risca să blocheze economia, va risca să aducă efecte majore, negative asupra populației din acest oraș și din acest județ. Sunt nenumărate localități din România unde se lucrează la partea de centură, însă în toate traficul greu iese din oraș, nu intră în oraș, motiv pentru care autoritățile să nu facă altfel la Pitești. Insist pentru ducerea traficului greu în afara orașului.

CITEȘTE ȘI: ACUM! DOUĂ PERSOANE RĂNITE! INCENDIU VIOLENT ÎN TIGVENI!

Regret că podul de pe starda Depozitelor este într-o situație precară, de ani, dar înțeleg că există o anumită capacitate de organizare, acum, pe ultima sută de metri pentru astfel încât lucrurile să meargă în direcția corectă. Sper ca reabilitarea acestuia, consolidarea acestuia să se facă într-un timp record și să găsim eventuale soluții” a declarat Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs