prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Alina Gorghiu: „Proiectul Registrul traficanţilor de droguri, depus săptămâna viitoare în Parlament.”

Alina Gorghiu: „Proiectul Registrul traficanţilor de droguri, depus săptămâna viitoare în Parlament.”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că, va fi înființat  „Registrul traficanţilor de droguri”, proiect care va fi depus  curând în Parlament, cel mai probabil luni, 25 septembrie. Registrul va funcționa după modelul Registrului agresorilor sexuali și va avea caracter preventiv.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. SUTE DE PROFESORI INSTRUIȚI PENTRU IDENTIFICAREA ELEVILOR CONSUMATORI DE DROGURI!

„Cei înregistraţi vor fi obligaţi să ofere informaţii despre persoanele cu care intră în contact şi locurile în care merg.”

„Le-am propus colegilor mei înființarea registrului traficanților de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, deoarece arată că astfel de infracțiuni au un grad ridicat de repetabilitate. Datele din acest Registru nu sunt publice, însă ne vor folosi în combaterea recidivei. Traficanţii care vor fi înregistraţi în acest registru vor fi obligaţi să ofere singuri informaţii despre persoanele cu care intră în contact şi locurile în care merg.

Acest registru va reprezenta un mijloc de cunoaștere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracțiuni în sfera traficului ilicit de droguri. Adică am putea să știm: localitatea, deplasarea, modalitatea în care trafichează acele droguri, mijlocul folosit. Aceste date pot fi transmise cu celeritate tuturor agenților de poliție, altor organizații care aplică legea competentă locului de destinație.”, a declarant Alina Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu a precizat că înființarea acestui registru va ajuta la o evidență clară a traficanților de droguri de mare risc, atât în țară cât și în afara țării, dar și a celor care au recidivat.

„Am să vă spun argumentul pentru care gândim acest registru al traficanților. În sistemul penitenciar din România, aproape 1.100 execută pedepse privative de libertate pentru comiterea unor infracțiuni din sfera traficului de droguri. Din ele, 709 sunt recidiviste sau cunoscute cu antecedente penale. Mai exact un procent de 65,22%. Asta înseamnă un potențial criminogen crescut, cu un grad ridicat de repetabilitate pe care îl comportă aceste persoane care comit infracțiunea de trafic.”, a mai declarant ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiției, este necesară și o „Lege 2 Mai”, similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă ca traficanții de droguri să fie condamnați doar cu executare, nu cu suspendare. De asemenea, în opinia ei și pedepsele trebuie mărite.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs