Amendă uriașă pentru un șofer de maxi-taxi. Transporta persoane peste numărul de locuri

68

Un șofer, din Bascov, a fost sancționat contravențional pentru transport de persoane peste numărul de locuri. Microbuzul, condus de acesta, a fost imobilizat până la sosirea unui alt autovehicul care să preia călătorii, care se aflau în plus în microbuz.

Pe 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 32 de ani, din Bascov, care efectua transport de persoane în regim maxi-taxi, pe ruta Piteşti-Muşăteşti, în timp ce transporta persoane peste numărul de locuri.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform HG 69/2012, iar microbzul a fost imobilizat până la sosirea unui alt autovehicul care să preia călătorii.

Reamintim că în perioada 10 – 16 februarie a.c., poliţişti rutieri argeşeni desfăşoară activități pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în cadrul acţiunii Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, desfăşurată la nivel european, cu denumirea TRUCK&BUS.

Foto: descriptiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here