Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu respectă acest lucru! Anunț oficial!

Sute de români riscă amenzi de până la 4.000 lei dacă nu respectă o decizie luată de autorități, potrivit unui anunț oficial făcut recent. Este vorba despre rezerviștii care nu se prezintă la unitățile militare conform ordinului de chemare transmis de către Ministerul Apărării Naționale.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ MALL! TOATE MAGAZINELE ȘI RESTAURANTELE AICI! LISTA COMPLETĂ!

În urma unei decizii a Ministerului Apărării Naționale (MApN), sute de rezerviști din județele Galați și Brăila au primit prin poștă ordine de chemare, în baza „Legii 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”.

„Ministerul Apărării Naționale continuă seria exercițiilor de rutină de tip MOBEX, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare. (…)Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora”, a transmis MApN.

Potrivit documentelor transmise „rezerviștii sunt obligați să participe la antrenamentele și exercițiile de mobilizare”, în caz contrar pot primi amenzi între 1.300 de lei și 3.800 de lei.

„În conformitate cu articolul 80 din Legea 446 /2006, constituie contravenție neprezentarea la exercițiile și antrenamentele de mobilizare și se sancționează cu amendă de la 2-6 puncte. Un punct de amendă reprezintă 20% din valoarea salariului minim pe economie”, specifică Ministerul Apărării Naționale.

Ordinele de chemare trimise fără să fie anunțați din timp, dar și amenzile pe care le pot plăti, în cazul în care nu se prezintă în unitățile militare, îi revoltă pe oameni. „Eu nu m-aș duce. Dacă mă cheamă din nou peste câteva săptămâni sau peste câteva luni? Și atunci cine știe cât timp ne țin, unde ne duc….”, spune un gălățean.

„Ei spun că exercițiul era programat de mult timp, dar nu s-a spus nimic. Și deodată, în timp ce avem război la graniță, ne cheamă pe toți la mobilizare. Totuși amenzile sunt mari, prea mari pentru români. O să iasă românii cu bâta în stradă dacă primesc 4.000 de lei amendă”, susține un alt gălățean.

„O mobilizare pentru locuri de muncă plătite la nivel european, pentru constructia de infrastructura rutieră, spitale, când va fi?”, întreabă o altă persoană, pe rețelele de socializare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.