Amenzi pentru spitalele care nu decontează medicamentele cumpărate de pacienți!

Pacienții din România se confruntă de ani buni cu o problemă care pare a nu avea lecuire în spitale și anume lipsa medicamentelor, implicit trimiterea aparținătorilor să le achiziționeze de la farmacii.  Cazurile nu sunt deloc rare iar cei mai mulți dintre pacienți nu-și cunosc drepturile, mai exact că, atâta vreme cât sunt internați și au asigurare de sănătate, nu trebuie să plătească medicamentele trecute pe fișa de tratament din spital.

Directorul CAS Argeș, Ionuț Gheorghe, a declarat în cadrul emisiunii „Doar Vorbe” de la SuperTV că pacienții internați în spitale își pot recupera și trebuie să își recupereze banii pentru orice medicament pe care îl achiziționează la solicitarea medicului.

Direcorul CAS Argeș amenință spitalele cu amenzi! Pacienții pot depune plângeri!

„Să prespunem că eu sunt pacient internat în spitalul X. Pe perioada internării, dintr-un motiv, că nu au, că nu s-au aprovizinat, că nu li s-a livrat, sunt nevoit să-mi cumpăr personal medicamente pe perioada de spitalizare. La finalul spitalizării, pacientul care se află într-o asemenea situație, va depune la spital, documentele cu care a achiziționat iar spitalul îi rambursează sumele plătite. CAS-ul decontează toate tratamentele spitalelor iar spitalele trebuie să plătească pacienților. Pacienții trebuie să știe că au acest drept.”, a precizat directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

Ionuț Gheorghe susține că legea este în vigoare de mulți ani însă sunt mulți medici care „uită” să îi informeze pe ai lor pacienți că pot cere și că trebuie să ceară banii înapoi. „Îi invit pe cetățeni/pacienți să ne informeze în scris pentru a putea aplica și sancțiuni unor spitale pentru dezinformare. Să știți că noi suntem instituție care chiar dăm sancțiuni și nu ușoare, chiar usturătoare.”

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.