Amenzi usturătoare pentru această categorie de români! Se schimbă legea!

Amenzi usturătoare pentru această categorie de români! Se schimbă legea!

Se schimbă legea! De anul acesta, primăriile sunt obligate să îi înștiințeze, de două ori pe an, pe proprietar cu privier la faptul că trebuie să își asigure locuințele împotriva dezastrelor. Orice primărie din România are acces la baza de date online a PAID unde poate verifica dacă locuințele au asigurare obligatorie împotriva dezastrelor. Din 15 ianuarie anul acesta, primăriile trebuie să notifice semestrial cetățenii care nu și-au asigurat proprietățile.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

„În lege scrie clar că Primăria trebuie să verifice dacă avem sau nu avem poliță PAD și să aplice sancțiuni între 100 și 500 lei celor care nu au locuința asigurată. Este obligația primăriei ca o dată la șase luni să trimită înștiințări persoanelor care au locuință, dar nu au asigurare”, spune Cosmin Tudor, directorul General Adjunct PAID.

Concret, dacă nu ai asigurare obligatorie pentru locuință, plătești amendă și suporți integral din buzunarul propriu și cheltuielile pentru refacerea locuinței distruse sau avariate de cutremur, alunecări de teren sau inundații. Primăria constată contravențiile şi aplică sancțiunile. Din noiembrie anul trecut, amenzile se duc integral la bugetul local.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.