Amenzi în valoare de 16.600 lei, aplicate de jandarmii argeşeni

9

În luna decembrie a anului trecut jandarmii argeşeni au desfăşurat o activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în perioada analizată, au fost constatate independent 20 fapte de natură penală fiind depistaţi 15 făptuitori. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 7 infracţiuni şi au fost depistaţi 9 autori.

În perioada supusă analizei, au fost aplicate 77 sancţiuni contravenţionale, din care 32 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 16.600 lei. O bună parte din avertismente au fost aplicate de către structura mobilă cu privire la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fapt pentru care considerăm că aceste avertismente sunt rezultatul unor activităţi preventiv-educative.

Totodată personalul inspectoratului a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 18 de acţiuni de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ precum: acţiuni în arene sportive, acţiuni în instituţiile de învăţământ şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În perioada supusă analizei, I.J.J. Argeş a avut de executat 55 de mandate de aducere; astfel, un număr de 96 jandarmi au efectuat verificări în 27 localităţi cu privire la persoanele în cauză.