ANAF a pus tunurile pe această categorie de români! Cine este vizat?

ANAF a pus tunurile pe această categorie de români! Cine este vizat?

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus ochii, din nou, pe o categorie de români care încasează venituri în afară de salariu. Concret, este vorba despre persoanele care încasează venituri din chirii și care sunt suspectate că nu își declară, total sau parțial, sursele de venit.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

În contextul în care tot mai mulți proprietari închiriază locuințe fără un contract, cei de la ANAF au publicat un nou ghid privind chiriile, cu reguli stricte. În primul rând, proprietarii sunt înștiințați că sunt obligați să înregistreze contractele de închiriere la ANAF în termen de 30 de zile de la semnarea contractului. În plus, vor avea de plătit și un impozit de 10% pe veniturile din chirii, după ce se va scădea o cotă de cheltuieli de 20% din suma totală.

Totodată, românii care realizează venituri din chirii mai trebuie să depună, anual, declarația unică pentru anul fiscal anterior, iar cei are vor realizează venituri din chirii mai mari de șase salarii minime brute pe economie vor avea de plătit și contribuția la sănătate, care este tot de 10%.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.