ANAF pune tunurile pe magazine! Noi controale de la FISC! Ce categorie este vizată?

Agenția Națională de Administrare Fiscală intenționează să pună pe lista produselor și bunurilor cu un risc sporit de evaziunea fiscală comerțul cu haine second-hand sau cu organe comestibile. Modificările ar urma să-și facă efectul din semestrul doi al anului, adică de la 1 iulie.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să extindă semnificativ lista de produse cu risc fiscal pentru care transportul este monitorizat prin sistemul e-Transport.

Mai exact, pentru a limita evaziunea, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dorește să monitorizeze noile categorii de produse prin sistemul e-Transport.

Noua listă de produse se adaugă unora care erau încă de la începutul anului. A fost propusă ca intrare în vigoare data de 1 iulie 2024, acordând astfel mediului de afaceri timpul necesar pentru conformare la noile cerințe.

Conform Proiectului de Ordin al ANAF, aceasta este lista adăugată a noilor bunuri cu risc fiscal ridicat la transportul rutier:

  1. Carne și organe comestibile;
  2. Pești și crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice;
  3. Lapte și produse lactate; ouă de păsări; miere naturală; produse comestibile de origine animală, nedenumite și necuprinse în altă parte;
  4. Tutun și înlocuitori de tutun prelucrați; produse care conțin sau nu nicotină destinate inhalării fără ardere; alte produse care conțin nicotină destinate absorbției nicotinei în corpul uman;
  5. Combustibili minerali, uleiuri minerale și alte produse rezultate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.