Anagajat al primăriei – furt de milioane de lei! A fost săltat de polițiști!

Un contabil al unei primprii din România a ajuns în spatele gratiilor după ce a virat aproximativ două milioane de lei din bugetul localității în conturilor mai multor firme. Bărbatul este acuazat că a falsificat semnăturile primarului și ale persoanelor care au acest drept timp de mai bine de patru ani. În cursul zilei de ieri, oamenii legii au făcut mai multe percheziții la sediile firmelor, la primărie, dar și la locuința contabilului într-un dosar în care acesta este acuzat de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu cu producerea unor consecințe deosebit de grave.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2018 – octombrie 2022, un bărbat, de 63 de ani, angajat al unei instituții din comuna Mereni, județul Constanța, având ca atribuții de serviciu întocmirea ordinelor de plată și înregistrarea documentelor în evidențele contabile, ar fi semnat, în numele instituției, fără avizul ordonatorilor de credite și prin falsificarea semnăturilor acestora, documente de achiziție, recepție și plată, prin care a efectuat plăți nelegale din conturile instituției, în cuantum de peste 2.000.000 de lei, în conturile a șase societăți comerciale, din județele Constanța și Olt. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri”, potrivit comunicatului IPJ Constanța.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.