Analize medicale gratuite pentru anumite categorii de pacienți! Cine se încadrează?

Guvernul a decis ca telemedicina să funcționeze în continuare, însă doar pentru unii pacienți. Concret, vor beneficia de consultații online, fără cardul de sănătatate, doar cei care au COVID sau pacienţii cu boli cronice, oncologice, boli cardiovasculare, afecţiuni autoimune, neurologice şi diabet zaharat. Alte categorii de bolnavi, însă, vor fi nevoiţi să se deplaseze la cabinetele medicilor de familie, potrivit unei Ordonanţe aprobate joi de Guvern.

Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 sau cei cu boli cronice au în continuare acces la asistență medicală online fără card de sănătate, dar și la rețete online. Ceilalți pacienți ca de exemplu cei care suferă de gripă sau de anumite viroze trebuie să se deplaseze în cabinetele medicilor de familie. O altă modificare importantă face referire la pacienții cronici sau cei infectați cu COVID. Ei vor avea acces la analize medicale în ambulatoriu chiar și după ce se epuizează plafonul lunar, în termen de 5 zile de la solicitare. Aceste servicii medicale vor putea fi solicitate atât într-un spital online, cât și într-o unitate spitalicească privată, dacă spitalul are contract cu casa de sănătate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.