Anunț încurajator pentru asigurații ASTRA

4
astra, asigurari, faliment

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat, marţi, că există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA. El a precizat că, în prezent, situația de la ASTRA nu este mai rea decât cea de dinaintea falimentului, în condițiile în care și atunci existau reclamații pentru plata despăgubirilor.

“Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare şi de plată efectivă. Noi deja am început să preluăm dosarele de la ASTRA. Noi avem comandamente în fiecare zi cu situaţia, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service, de la asiguraţi, cât şi de la ASTRA. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea, însă, să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim. Nu avem probleme de resurse”, a spus Mișu Negriţoiu, întrebat dacă există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA.

El a adăugat că, în prezent, situaţia de la ASTRA nu este mai rea decât era înainte de faliment.

“Aveam reclamaţii şi înainte la ASTRA, aveam întârzieri la plata despăgubirilor, noi încercăm să le accelerăm să intrăm în ritm şi să le plătim cât mai repede. Bani sunt suficienţi. Oamenii sau serviceuri-le nu trebuie să îşi facă griji cu privire la asta, pentru că bani sunt suficienţi”, a continuat Mișu Negriţoiu, citat de Mediafax.

Preşedintele ASF a adăugat că nu vede niciun motiv pentru unii asiguratori să crească preţul la poliţele RCA.

“Impactul acestei situaţii a ASTRA nu este de natură să crească costurile, pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă ca să nu se speculeze această situaţie din motive subiective”, a precizat Negriţoiu.

– See more a