prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Anunțul a fost făcut! Șoferii care nu respectă acest lucru rămân fără permis!

Anunțul a fost făcut! Șoferii care nu respectă acest lucru rămân fără permis!

Codul Rutier prevede foarte clar faptul că, pe anumite sectoare de drum, șoferii nu au voie să depășească bicicliștii sau persoanele care merg pe trotinetă. Legea prevede că este interzisă depășirea bicicletelor și trotinetelor pe secțiunile de drum unde linia între benzi este continuă.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ MALL! TOATE MAGAZINELE ȘI RESTAURANTELE AICI! LISTA COMPLETĂ!

„Pentru asigurarea distanței laterale de siguranță, la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducătorii de autovehicule, altele decât cele care se deplasează pe două roți, realizează această manevră prin trecerea peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor pe același sens, cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului atunci când viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel puțin prin încălcarea acestor marcaje atunci când viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h.”, se precizează în HG 1075/2021.

Șoferii care nu respectă acest lucru pot rămâne fără permis!

Astfel, indiferent cât de lent circulă un biciclist, șoferii nu au dreptul să-l depășească dacă această manevră nu e permisă pe respectiva secțiune de drum.

„Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Se interzice depășirea vehiculelor pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri și în tuneluri. Prin excepție, pot fi depășite în aceste locuri vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș, mopedele și bicicletele, dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțin 7 m.”, stabilește Art. 41 (3) din legea circulației.

Cei care încalcă regulile de depășire, rămân fără permis pentru 30 de zile și vor primi între 4 și 5 puncte de amendă, ceea ce înseamnă între 660 lei și 825 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.