prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Argeș: Bărbat sfâșiat de un câine periculos pe stradă! Transportat de urgență la spital!

Argeș: Bărbat sfâșiat de un câine periculos pe stradă! Transportat de urgență la spital! La data de 09 mai, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieșit din curtea unui imobil și a mușcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului.

CITEȘTE ȘI: REVOLTĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT! ELEV INTERNAT ÎN SPITAL DUPĂ CE A FOST BĂTUT CRUNT DE UN COLEG!

Polițiștii au intervenit, cu semnalele luminoase și acustice și au reușit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieșise. Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă mușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi și o altă plagă la mâna dreaptă, având secționat degetul mare, polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Ulterior, bărbatul, de 60 de ani, din Merișani, a fost preluat de un echipaj al Ambulanței și transportat la spital. În urma celor întâmplate, polițiștii s-au autosesizat și au continuat verificările, identificând proprietarul animalului, în persoana unui bărbat de 68 de ani, din Merișani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate. De asemenea, s-a stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsura declarării câinelui periculos la poliție și nu a respectat obligația de a asigura portul unei botnițe sau a lesei pentru câinele său, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare totală de 3.000 de lei.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs