Argeș: Bărbați prinși în timp ce vindeau droguri unor tineri! Caz șocant!

Argeș: Bărbați prinși în timp ce vindeau droguri unor tineri! Caz șocant!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări, în două cauze penale privind traficul de droguri de risc și au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict.

CITEȘTE ȘI: VINE URGIA ÎN ARGEȘ ȘI ROMÂNIA! ALERTA METEOROLOGILOR!
În ambele cauze, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii aprilie, doi bărbați ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis, către tineri consumatori, din județul Argeș.

În prima cauză, la data de 16 aprilie a.c., un bărbat, de 26 de ani, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 50 de grame de canabis, pentru 2.000 de lei. În cea de-a doua cauză, în seara de 16 aprilie a.c., un alt bărbat, de 22 de ani, din județul Olt, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de canabis, pentru 4.000 de lei.

De asemenea, în autoturismul cu care se deplasa au fost descoperite și ridicate 5 grame de fragmente vegetale, susceptibile a fi drog de risc, o țigaretă confecționată artizanal, un grinder, precum și ustensile destinate consumului și porționării de droguri.
La data de 16 aprilie 2024, după administrarea probatoriului, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a unuia dintre bărbații reținuți, față de cel de-al doilea procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești dispunând măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.