prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

ARGEȘ. PRIMAR CONDAMNAT LA PATRU ANI DE ÎNCHISOARE! CU CÂȚI BANI A PĂCĂLIT STATUL?

Marius Nicolae Manole, primarul comunei Aninoasa și fost consilier județean, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către magistrații de la Tribunalul Argeș într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. Edilul este acuzat că în perioada 2012-2013, când deținea funcția de președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești ar fi prejudiciat statul cu 609.000 lei, prin înregistrarea în evidenţele fiscale ale societăţii 17 facturi fictive.

„În baza art. 9 alin. 1 lit. b din Legea 241/2005 rap. la art. 9 alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. 1968 si art. 5 C pen 2009, va condamna pe inculpatul Manole Nicolae-Marius, în calitate de administrator, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC Indcarf SA Piteşti, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare cu executare în regim de detenţie”, se precizează în hotărârea Tribunalului Argeş.

CITEȘTE ȘI: LOVITURI ÎN CASCADĂ PENTRU FC ARGEȘ! GAURĂ NEAGRĂ ÎN BUGET ȘI PLECĂRI MASIVE!

manole 300x196 1Mai mult, judecătorii i-au interzis primarului Marius Nicolae Manole să mai ocupe o funcție publică pentru o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. „… va interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”. Decizia nu este definitivă, iar edilul a atacat-o cu recurs, urmând ca dosarul să ajungă pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs