prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Argeș: Vești proaste pentru pacienți! Sute de medici de familie, în prag de pensie!

Criza medicilor de familie în județul Argeș reprezintă o reală problemă, cu atât mai mult cu cât, în momentul de față, mai mult de 120 dintre ei au peste 65 de ani. Ionuț Gheorghe, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș a declarant recent că se fac eforturi deosebite pentru atragerea medicilor tineri în județul nostru, propunerile fiind chiar de acordarea unor stimulente pe criterii de performanță.

CITEȘTE ȘI: SPAȚII GRATUITE PENTRU MEDICII DE FAMILIE! ANUNȚUL DIRECTORULUI CAS ARGEȘ!

ionut gheorghe 1 225x300 1

„Medicina de familie este considerată o medicină de primă-linie, medicul din asistența primară fiind cel care trebuie să recunoască și să interpreteze toate aspectele medicale ale evoluției în decursul vieții pentru fiecare pacient. Creșterea accesului la serviciile de asistentă primară este asociată cu o sporită satisfacție a pacienților, precum și cu reducerea cheltuielilor și a complexității sistemului, drept urmare medicina de familie a devenit baza oricărui sistem medical european.

Din păcate, în momentul de față, strategii sistemelor medicale avertizează că, în aproximativ 10 ani, va apărea o criză de personal medical în asistența medical primară, întrucât tot mai mulţi medici sunt aproape de vârsta de pensionare, iar despre personal tânăr nici nu poate fi vorba.”, a declarat Ionuț Gheorghe, directorul CAS Argeș și președinte al Comisiei de Sănătate din PNL Argeș.

Mulți medici s-au pensionat, alții au murit

„Ieșirile din sistemul de asigurări de sănătate din ultimii doi ani nu au reprezentat doar pensionări ale medicilor de familie, ci și decese în rândul lor, deoarece este vorba de o categorie marcată de un fenomen de îmbătrânire.

Cele mai noi date arată că, în România, 96% dintre medicii de familie lucrează în cabinete individuale, iar grupa de vârstă în care se încadrează este cea de 55-64 de ani, doar 12% dintre medicii de familie au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. În aceste condiții, fără o intervenție cu soluții rapide și clare, România se va confrunta cu un deficit de cel puțin 18% din disponibilul actual de medici de familie.

La nivelul județului Argeș, numărul medicilor de familie în vârstă de 65 de ani și peste a crescut continuu în ultimii ani. Deși vârsta standard de pensionare, în România, este de 65 de ani, prezența în cabinete a medicilor de familie cu vârsta de 65 de ani sau peste, chiar 75 de ani, este reală.”, a mai adăugat Ionuț Gheorghe, directorul CAS Argeș și președinte al Comisiei de Sănătate din PNL Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.