Argeșul devastat de urși! Anunț oficial al autorităților!

Argeșul devastat de urși! Anunț oficial al autorităților! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat recent că, din Fondul pentru Mediu vor fi finanţate sisteme de protecţie împotriva urşilor, persoanele fizice, asociaţiile, persoanele juridice sau instituţiile publice putând beneficia de sume cuprinse între 15.000 de lei-50.000 de lei pentru montarea de garduri electrice în zonele unde animalele îşi fac apariţia frecvent.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! UN PROFESOR DE RELIGIE A ABUZAT SEXUAL O ELEVĂ! BĂRBATUL ERA ȘI DIRECTOR AL ȘCOLII POSTLICEALE!

Cele mai recente cifre arată că în pădurile din România mai trăiesc în prezent între 7500 şi 8000 de urşi bruni.  În ultimii doi ani aproximativ 500 de urşi au fost alungaţi după ce s-au apropiat de zonele locuite.

Cele mai multe probleme cauzate de urşi au fost semnalate în judeţele Braşov, Harghita, Prahova, Argeş şi Bacău.

„Am făcut bilanțul rezultatelor obținute și am prezentat studiul de specialitate care estimează populația de urși din România pentru prima dată în 8 ani.  Potrivit acestuia, pe teritoriul țării noastre trăiesc un număr cuprins între 7.536 exemplare și 8.093 exemplare de urs brun. Totodată, rezultatele studiului au relevat o densitate medie la nivel național de 11 exemplare/100 km2.

Aceasta arată clar creșterea populației și oferă baza științifică pentru a lua măsuri active de gestionare a populației de urși similare cu perioada de dinainte de 2016, cu cote de prevenire și intervenție concentrate pe zonele amenințate. Totodată, rămâne în vigoare măsura intervenției imediate în caz de atac de urs și pornim un program de finanțat pentru achiziția și montarea de garduri electrice.”, a anunțat recent ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe pagina de facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.