prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Argeșul se topește! Cod portocaliu de caniculă! Avertismentul meteorologilor!

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius, valabilă duminică în 15 județe din sudul țării. Sunt vizate județele Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

În aceste zone, valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

”Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38…40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, minimele nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unități.

Vorbim și de avertizare meteorologică de cod galben, care este valabilă astăzi și mâine și va rămâne valabilă în cea mai mare parte a țării, pentru că și în aceste zone valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35…37 de grade, iar pentru ziua de duminică și luni vorbim de asemenea tot de o avertizare meteorologică cod galben, pentru că în regiunile sudice și sud-estice temperaturile rămân în același ecart de 35…37 de grade.”, a declarat Elena Mateescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs