prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Atenție argeșeni! ANRP sistează plățile! Află până când!

Atenție argeșeni! ANRP sistează plățile! Află până când!

Guvernul anunță, într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, care, pe surse, va fi adoptat în curând, noi măsuri fiscale pentru reducerea cheltuielilor bugetare pentru încadrarea în ţinta de deficit. Printre mai multe măsuri de austeritate care vizează, în special, instituțiile publice și primăriile, se numără și obligaţia ca, de la 1 noiembrie anul acesta şi până la finalul lunii martie a anului viitor să fi sistate titlurile de plată emise de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

CITEȘTE ȘI: ADIO CONCERTE ȘI FESTIVALURI DIN BANI PUBLICI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI! DECIZIE DE ULTIM MOMENT!

Concret, este vorba despre banii pe care îi cîștigaseră în instanță, proprietarii imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și care, primeau annual bani până la stingerea creanței stabilite.

„Prin derogare de la prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu modificările și completările ulterioare, și de la prevederile art. 11 alin.

(1)din Legea nr. 164/2014 privind unele măsuri pentru accelerarea și finalizarea procesului de soluționare a cererilor formulate în temeiul Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, precum și al Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și a aplicării Tratatului de Pace între România și Puterile Aliate și Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947, și pentru modificarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, plata sumelor stabilite prin titlurile de plată emise de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, cu termen scadent în anul 2023 și neachitate de către Ministerul Finanțelor, se efectuează începând cu 1 aprilie 2024.

(2)În perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, se suspendă emiterea de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a titlurilor de plată realizată în baza dispozițiilor Legii nr. 165/2013, cu modificările și completările ulterioare, și respectiv ale Legii nr. 164/2014, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată în proiectul ordonanței de urgență.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs