Atenție, șoferi! Nou semn de circulație în toată România! Ce te obligă să faci?

Una dintre cauzele accidentelor care au loc frecvent pe autostrăzile din România este distanța prea mică dintre mașini, la viteze foarte ridicate. Din acest motiv, pe autostrăzile și drumurile expres din România ar urma să fie introdus un nou semn de circulație. Oare care este scopul acestor noi marcaje?

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

CNAIR în acțiune

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat un proiect pilot prin care va încerca să prevină astfel de situații. Proiectul prevede implementarea pe autostrăzi a unui marcaj rutier sub forma unor săgeți de avertizare amplasate la distanțe de 75 – 100 metri una de alta.

Care e obligația șoferilor când întâlnesc cele 2 săgeți de siguranță

Odată cu acest indicator va fi introdus și un nou tip de marcaj rutier, pe autostrăzi și drumuri expres.

MAI propune introducerea unui indicator de informare de culoare verde, pe care sunt desenate, cu alb, două săgeți și o mașină.

De asemenea, în partea de sus a acestuia scrie „PĂSTREAZĂ DISTANȚA”, iar în partea de jos „2 SĂGEȚI = SIGURANȚĂ”.

Acest indicator informează șoferii că trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 2 săgeți față de mașina aflată în fața lor.

sageti de siguranta 300x46 1

Stați la două săgeți distanță!

Marcajele vor fi presemnalizate prin indicatoare rutiere amplasate la distanțe de circa 500 de metri unul de altul. Potrivit panoului de test prezentat de CNAIR, șoferii ar trebui să păstreze cel puțin două săgeți față de mașina din față.

Oficialii CNAIR afirmă că această idee reprezintă o soluție pentru „asigurarea unei distanțe de siguranță între autovehicule, atunci când acestea se deplasează în coloană pe drumuri de mare viteză. Vor fi demarate consultări tehnice și avizări cu Poliția Rutieră în vederea implementării pe teren a lucrărilor necesare”.

Pentru moment, CNAIR nu a menționat însă când va fi aplicat proiectul pilot și nici pe ce autostrăzi va fi implementat acesta. De asemenea, nu este clar dacă marcajul va reprezenta o simplă recomandare pentru șoferi pentru a păstra distanța între mașini sau dacă vor exista și sancțiuni pentru nerespectarea acestei reguli.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.