prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Au crezut că a dat norocul peste ei, dar au ajuns la Poliție! Caz incredibil în Argeș!

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au finalizat cercetările, în data de 27 februarie a.c., într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare în posesia făptuitorului, conform art. 243 din Codul Penal.

CITEȘTE ȘI: S-AU GĂSIT SOLUȚII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR CU APA POTABILĂ DIN BUDEASA! ANUNȚUL ADMINISTRAȚIEI!

În ziua de 08 ianuarie a.c., un bărbat din comuna Hârseşti a sesizat poliţia referitor la faptul că a pierdut suma de 400 de lei. Bărbatul a indicat ca posibilă locație un magazin de pe raza comunei Stolnici.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că suma de bani ar fi fost însușită de un bărbat de 61 de ani, însoțit de un minor de 7 ani, din județul Olt. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate, între părți intervenind împăcarea.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere corespunzătoare.

Aspecte legale:

“Din punct de vedere legal, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.
Deși condițiile materiale precare pot duce la tentații, dezvoltarea unui spirit civic stă la baza unei societăți civilizate. Găsirea unui bun pierdut poate fi utilă și pentru educarea celor mici, întrucât un comportament responsabil din punct de vedere social trebuie să facă parte din educația transmisă viitorilor adulți și, totodată, este la îndemâna oricui.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs