prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Autostradă construită în timp record! Așa ceva nu s-a mai văzut în România!

Lucrările la lotul 3 Afumați – Pantelimon avansează rapid, în doar trei luni constructorul reușind să ajungă la un stadiu de 9%, a anunțat recent Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În această perioadă se lucrează la terasamente și piloți, la umpluturile de la bretele, podețe, dar și la stabilizarea cu lianți hidraulici pe întregul lor. Mai mult, în acest an se va deschide o porțiune de 2,3 kilometri care va asigura descărcarea traficului rutier în DN2, a mai anunțat Cristian Pistol.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU – MOBILIZARE DE FORȚE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! E APROAPE GATA!

„Lucrările pe primii kilometri ai Lotului 3 (Afumați – Pantelimon) ai A0 Nord avansează! În doar 3 luni constructorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 9% pe întregul șantier iar la nodul rutier cu DN2 este la un stadiu fizic de 17%. Deși termenul contractual pentru finalizarea întregului lot (8,6 km) este anul 2025, am stabilit să insiste anul acesta pe sectorul de 2,3 km care va asigura descărcarea traficului rutier în DN2.

În acest moment antreprenorul este mobilizat în teren cu 80 de muncitori și 30 de utilaje și lucrează la:

  • terasamente și piloți;
  • umpluturi la bretele;
  • podețe;
  • piloții pasajului de pe DN2;
  • stabilizare cu lianți hidraulici pe întreg lot.

Astfel, la sfârșitul acestui an (2024), vom putea da în circulație inclusiv cei 9 km din cei 19 km ai lotului 2 (Corbeanca – Afumați) finalizați încă de anul trecut, dar pe care s-a putut deschide circulația doar parțial în lipsa unui nod rutier de descărcare.

Practic, după asigurarea descărcării în DN2, pe semi inelul nordic al #A0 se va putea circula pe o lungime de 21 de km, între intersecțiile cu DN1, A3 și DN2. Lotul 3 al A0 Nord este construit de China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), pentru suma de 397,99 milioane de lei (fără TVA), asigurată prin Programul Transport (PT)” a anunțat Cristian Pistol.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs