Avem dovada! Contractul dintre AJVPS Argeș și Fundația Carpathia, favorabil unei singure părți

16
fond_vanatoare, arges, campulung, ajvps

Pentru că nu au reușit să obțină, nici până acum, informații de la AJVPS Argeș în legătură cu parteneriatul ce urmează să fie semnat cu Fundația Conservation Carpathia, vânătorii din Câmpulung au intrat în posesia contractului de asociere în participațiune între cele două părți. Practic, aceștia au reușit să obțină, cu greu, un document care, în mod normal, ar fi trebuit să le parvină, în mod oficial, chiar de la AJVPS Argeș însă, odată răsfoindu-l, motivele păstrării sale „sub cheie” se subînțeleg. Pentru început, vă spunem doar atât: AJVPS Argeș poate pierde foarte ușor cele două fonduri de vânătoare, în timp ce Fundația Carpathia nu are nicio obligație.

Clubul Câmpulung a fost desființat prin noul statut

Victor Bână, reprezentantul vânătorilor din Câmpulung, este foarte contrariat de conținutul acestui contract. Fiind un bun cunoscător al „bucătăriei vânătorești” (iar aici nu ne referim la partea culinară), acesta și-a dat seama foarte ușor că respectivul parteneriat ce urmează să se încheie între AJVPS Argeș și FCC Brașov este întru-totul în avantajul ultimei părți. „Noi am intrat în posesia acestui proiect de contract prin intermediul lui Constantinescu Lucian Pitagora, care este omul de casă al lui Constantin Istrătescu. Acest Pitagora a fost președintele Clubului Câmpulung pe care l-au desființat anul trecut, prin intermediul noului statut. Pe el l-au introdus în consiliul AJVPS Argeș, pentru că acesta era și scopul: Pitagora să avanseze la sediul central după ce distruge clubul din Câmpulung. El a venit și ne-a prezentat nouă acest proiect, rugându-ne să fim și noi mai înțelegători” a declarat Victor Bână. 

”Regresul caprei negre este fictiv…”

Revenind la partea cea mai interesantă, anume contractul cu pricina care conține nouă puncte, o să vă prezentăm detalii explicate chiar de Victor Bână care demontează toate intențiile bune ce vin din partea Fundației Carpathia. Un prim element este acela că, așa cum este scris în respectivul contract, ambele părți (AJVPS Argeș și FCC) sunt preocupate de restabilirea unui echilibru natural în ceea ce privește capra neagră și cerbul din munții Făgăraș și munții Leaota. Și asta întrucât, conform constatărilor făcute de Asociația Vânătorilor, numărul acestora a scăzut. Ei bine, conform celor spuse de Victor Bână, această regresie de capră neagră este o constatare făcută în mod artificial: „Ei fac numărătoarea la capră neagră fix în luna septembrie, în masivul Iezer Păpușa. Dar acolo, mai întâi, este făcută o aplicație de către vânătorii din Câmpulung care se realizează cu armament greu. Este logic că după această aplicație capra neagră dispare din zonă însă ea revine după o perioadă. Noi am cerut ca numărătoarea să se facă primăvara, când nu există această aplicație, dar cei de la AJVPS Argeș nu au vrut”.

În acest contract, doar AJVPS Argeș are obligații 

Desigur, în contract mai sunt trecute o serie de prevederi care, așa după cum susține chiar Victor Bână, nu sunt în concordanță cu realitatea. Însă, ar trebui să ne concentrăm acum atenția către obligațiile pe care le are AJVPS Argeș, lucru care nu se regăsește și de partea Fundației Carpathia!

„Dacă AJVPS Argeș va rezilia contractul din propria inițiativă, are obligația să returneze toți banii virați de FCC. De unde va lua Asociația atâția bani? Mai mult decât atât, acești bani trebuie restituiți până la data rezilierii, dacă AJVPS Argeș nu își respectă obligațiile, este stipulat la un alt punct. Sincer, din punctul meu de vedere asta nu echivalează decât cu un singur lucru-vânzarea terenurilor. Cât în ceea ce privește Fundația Carpathia, aceasta nu are nicio obligație către AJVPS Argeș. Se stipulează doar faptul că, dacă nu își va îndeplini obligațiile stipulate în contract, nu va cere banii înapoi de la AJVPS Argeș” a explicat reprezentantul vânătorilor din Câmpulung. 

Lista elementelor ne la locul lor în acest contract, continuă prin faptul că alocarea anuală a sumei de 70.000 euro de către FCC celor de la AJVPS este făcută „pentru compensarea pierderilor economice” după cum se stipulează în contract. „Care pierderi?” întreabă Victor Bână. „Noi cerem situația pierderilor de cinci ani de zile și nu ne-a dat-o nimeni. Care pierderi în condițiile în care AJVPS Argeș este una dintre cele mai bogate asociații din țară?”.