prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Avem echipă de handbal, dar bugetul este minim…

Începând din această vară, municipiul Piteşti are din nou echipă feminină de handbal în Liga a II-a. SCM Universitatea Piteşti este echipa Primăriei şi a Universităţii. Antrenor principal este Victor Neagu, antrenor secund, Cătălin Gheţie şi peste toţi, director tehnic este profesorul universitar, Ion Mihăilă, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Pentru cei care se ocupă de noua echipă feminină de handbal a municipiului Piteşti această vară a fost şi este mai mult decât fierbinte. Despre actuala situaţie a echipei SCM Universitatea Piteşti ne-a vorbit Ion Paul Mihăilă, directorul tehnic al echipei.
Ion Mihăilă: „Prietenii cărora le-am cerut ajutorul pentru echipă, nu-mi mai răspund nici la telefon!“
Prietenii cărora le-a cerut ajutorul nu-i mai răspund nici la telefon, „Eu vara nu dorm, nu am somn” i se potriveşte foarte bine. Nu a avut concediu, a alergat după jucătoare în toată ţara, nu a avut buget de transferuri, au venit jucătoare, au cerut bani mulţi şi au plecat la alte echipe, a făcut echipă pentru Liga a II-a, dar speră că lucrurile se vor schimba în bine. Prietenii cărora le-a cerut ajutorul nu-i mai răspund nici la telefon!
n Domnule profesor, câte jucătoare sunt în lotul echipei?
– La ora actuală avem în pregătiri 22 de jucătoare, dar situaţia lor contractuală nu este încă definitivată.
n De ce?
– Pentru că, încă nu s-au semnat contractele, dar sperăm că o vom face în aceste zile şi vom intra în normalitate.
n De unde şi cum aţi făcut lotul de 22 de jucătoare?
– Avem 10 handbaliste care vor juca cu dublă legitimare la echipa noastră dar şi la cea de junioare, alte şase jucătoare au terminat junioratul, şi şase noi venite de la alte echipe. SCM Universitatea Piteşti are cel mai tânăr lot din handbalul românesc.
n Aveţi un lot foarte tânăr, cel mai tânăr din primele două Ligi ale handbalului românesc.
– Aşa este. Un lot de „copile” practic, de viitor, în care ne punem mari speranţe că vom face în doi, poate trei ani o echipă de primă ligă.
n A fost greu să luaţi totul de la zero şi faceţi echipă de liga a II-a?
– N-a fost uşor. În această vară n-am avut concediu, şi vorba cântecului, „Eu vara nu dorm, nu am somn“! Am alergat în ţară după jucătoare, dar este greu să aduci handbaliste când nu ai buget de transferuri…
n Dar Primăria Piteşti nu vă oferă un astfel de buget pentru a aduce jucătoare?
– Primăria ne asigură un buget minimal pentru a porni activitatea şi a juca în campionat. Asta pentru început. Apoi, vom mai vedea…
n Aţi încercat să găsiţi un sponsor care să vă ajute măcar acum, la început să vă faceţi un lot cât mai bun?
– De încercat, sigur că am încercat. Am vorbit cu mai mulţi prieteni cărora le-am cerut ajutorul financiar pentru echipă. Le-am cerut să mă ajute… Dar, după anumite promisiuni, unii nici nu-mi mai răspund la telefon! E greu în aceste condiţii, foarte greu…
n Pe lângă jucătoarele foarte tinere este nevoie de unele cu experienţă. Aţi vrut să aduceţi asemenea jucătoare?
– Sigur că da. Şi la Braşov şi la Oltchim Rm. Vâlcea am fost, am discutat, ele doreau să vină, Oltchimul să le transfere, dar când am ajuns la banii pe care îi cereau, orice discuţie înceta! Cereau sume pe care noi nu le puteam plăti.
n Sunt jucătoare la Braşov şi la Oltchim care au contracte mai mari decât fotbaliştii; unele sunt de 200.000 – 250.000 de euro pe sezon. SCM Universitatea Piteşti ce contracte poate oferi?
– Infinit mai mici. A venit o fostă studentă de-a noastră, Ştefania Lazăr, care a jucat la Braşov, la Reşiţa şi în Polonia. Ne-a cerut salariu de 1.800 de euro. Păi aceşti bani nu-i avem pentru toată echipa într-o lună! Şi jucătoarea a plecat la Deva, unde va primi 1.500 de euro pe lună.
n Venise şi o portăriţă care jucase în Spania…
– Da, venise Alina Olariu de la Te­nnerife. Ea ne-a cerut 1.200 de euro. A plecat la Braşov…
n La capitolul „portari” cum staţi?
– Avem în pregătiri o portăriţă de mare valoare, jucătoare ce a evoluat în prima Ligă. Deocamdată nu-i pot spune numele până nu va semna contractul, dar dacă vreţi să o vedeţi, veniţi la antrenament.
n Pe ea o puteţi transfera?
– Noi asta sperăm. Să aibă pretenţii decente pentru posibilităţile clubului nostru şi să o aducem la echipă.
n Ce buget de transfer ar fi fost necesar pentru a aduce jucătoarele pe care le-aţi dorit?
– O sumă anume nu pot să spun, dar dacă veneau jucătoarele care doreau să joace la echipa noastră, aveam o echipă cu care defilam chiar în Liga I!
n Şi care este acum obiectivul?
– Pornim la drum cu ce putem acum, facem echipă de viitor, iar pe parcurs poate lucrurile se vor schimba în bine şi vom putea aduce 4-5 jucătoare cu care să atacăm Liga I.
n Mult succes, şi Doamne-ajută!
– Să fie!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.