Aventura penală a unui braconier din Argeș. Prins de polițiști după ce a împușcat un cerb

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat, în noaptea de 2 spre 3 mai, un autovehicul care nu își justifica prezența în Fondul de vânătoare.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice față de un bărbat de 56 de ani, din Corbi, aflat în autovehicul, care este deținător legal de arme de vânătoare, în urma verificărilor stabilindu-se că cel în cauză a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, cu încălcarea obligațiilor specifice Legii 407/2006, armele fiind identificate la un alt imobil decât adresa de deținere.

Totodată, în urma verificărilor, în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul unui cerb, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul identificat l-ar fi împușcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor de vânătoare, ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și a muniției aferente.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Urmează ca în cauză să fie efectuate și alte activități de cercetare, pentru administrarea de probatoriu, în funcție de care să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.