Avertismentul lui Gheorghe Mărmureanu după cutremurele care au zgâlțâit România: „Vrancea nu doarme!”

În urma cercetărilor, s-a constatat că seismele se produc de cele mai multe ori în timpul nopții, mai ales după ora 24:00. Numărul cutremurelor și intensitatea lor scad în timpul zilei și aproape că nu se produc la amiază, între orele 15:00 si 16:00.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI PENTRU ȘOFERI! AUTOSTRADĂ DE LA PITEȘTI LA CONSTANȚA! CÂND VA FI DATĂ ÎN FOLOSINȚĂ! VIDEO!

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora locală 1:27, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 124,5 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 51 km nord-vest de Buzău, 55 km vest de Focşani, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Braşov şi 77 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 28 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. Este oare, acesta, un motiv de îngrijorare?

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Național pentru Fizica Pământului, dar și cercetător științific, a analizat recentele cutremure din România. Iată ce spune celebrul seismolog despre cutremurele care se repetă cu o frecvență înfricoșătoare în România: „Vrancea nu doarme!”.

Gheorghe Mărmureanu ne liniștește!

„Nu trebuie să vă speriați de numărul mare de cutremure din România, nu s-a trezit Vrancea, cum zic unii, de fapt, nu doarme niciodată. Cu cât mai multe cutremure mici, cu atât mai puține cutremure puternice, catastrofale. Anual, dacă e să o luăm așa, în România au loc sute de cutremure foarte mici, pe unele nici nu le resimțim. Stați liniștiți! Dacă, din calculele mele cu specialiștii din întreaga lume, vom crede că se apropie un cutremur foarte mare, eu voi ieși la televizor și voi atenționa populația. Timp de zece ani nu ar trebui să ne facem griji majore. Oricum, nu cumpărați apartamente vechi, nu e o investiție bună! Feriți-vă să locuiți în clădirile vechi! Ați văzut cum s-a prăbușit blocul Scala, la cutremurul din 4 martie 1977!”, susține Gheorghe Mărmureanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.