prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Avocatul primarului Georgescu: „Oricine se poate duce să formuleze un denunț împotriva cuiva!”

Primarul Ion Georgescu are calitatea de suspect și nu de învinuit în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, a declarat noaptea trecută la ieșirea de la audieri Ingrid Alexandrescu, avocatul edilului. Apărătorului acestuia a spus că, în momentul de față, s-au îndeplinit doar procedurile de aducere la cunoștință a acuzațiilor și de luarea măsurii reținerii pentru 24 ore. Mai mult, avocata Alexandrescu a mai spus că edilul Ion Georgescu a colaborat cu procurorii, a dat declarații și că nu are nimic de ascuns, dat fiind faptul că denunțătorul a știut de la bun început de ce este chemat la Primăria Mioveni.

CITEȘTE ȘI: PROCURORII DNA – FLAGRANT LA PRIMĂRIA MIOVENI!

„Oricare dintre noi am putea fi suspecți de orice și conform procedurii, pe suspiciune rezonabilă, procurorul poate să dispună o măsură de reținere de 24 ore. Nu are calitate de învinuit, ca să se rețină lucrul acesta. Pur și simplu s-a îndeplinit procedura de aducere la cunoștință a acuzațiilor și întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reținere pentru 24 ore în calitate de suspect. Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care, evident, domnul primar îl neagă și cu siguranță nu cred că s-a întâmplat așa. Urmează ca justiția să stabilească și probele administrate în cauză.

Astăzi (n.r. – ieri, 4 octombrie) l-a chemat să îi restituie suma de 10.000 euro domnului denunțător pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunțător a știut de ce îl cheamă și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și ar fi declarat în denunțul lui că i s-ar fi cerut suma de 30.000 euro. Se cunoaște denunțătorul. Se cunosc de 30 ani, sunt prieteni. (…) Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declarații, nu are nimic de ascuns. A spus că nu este adevărat și că se consideră nevinovat și că nu se aștepta” a declarat avocata primarului Georgescu.

Cât despre probele deținute de către procurorii DNA, avocatat Ingrid Alexandrescu a adăugat: „La acest moment, nu cunoaștem absolut nimic decât suspiciunea. Repet, este o suspiciune, nu o certitudine, nu este pusă în mișcare nici măcar acțiunea penală. Oricine se poate duce să formuleze un denunț împotriva cuiva și oricine poate fi reținut 24 ore cu mandat de către procuror pentru suspiciunea săvârșirii anumitei infracțiuni”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs